2011-02-25 11:05:28• hírek • Szatmár.ro

39 szatmári a kongresszuson

A szombaton és vasárnap tartandó, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kongresszusára Szatmár megyéből összesen 39 személy vesz részt.

A szövetség életében akár fordulópontnak is nevezhetős rendezvény legfontosabb eseménye az új elnök megválasztása lesz. Amint arról már beszámoltunk, hárman is jelölték magukat a vezetői tisztségre, Kelemen Hunor, Eckstein-Kovács-Péter, illetve Olosz Gergely. Míg az előző kettő a magyarországi pártokkal szembeni egyenlő távolságtartást látja járható útnak, Olosz a FIDESZ felé orientál, hiszen, mint mondta, „nem viszonyulhat ugyanúgy a nemzetegyesítést kimondó Fidesz-KDNP-szövetséghez, mint ahhoz az MSZP-hez, amely számára nem is létezett a határon túli magyarság."

Az eseményen az 550 küldöttön kívül 120 hazai és külföldi meghívott is jelen lesz, köztük a Szociál Demokrata Párt, a Nemzeti Liberális Párt, Konzervatív Párt, valamint a Románia Haladásáért Országos Szövetség vezetői jelezték jelenléti szándékukat.
Magyarországról Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, Pelczné Gáll Ildikó, a FIDESZ alelnöke, Balogh András, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese és Schiffer András, a Lehet Más a Politika vezetője lesz jelen, csakúgy, mint felvidékről Berényi József az MKP elnöke, illetve a Vajdaságból Pásztor István a VMSZ vezetője.

Szatmárról hivatalból Báncsi János, Csehi Árpád Szabolcs, Erdei D. István, Günthner Tibor, Kereskényi Gábor, Ilyés Gyula, Kovács Máté, Kovács Jenő, Simon Levente, Sebesi János, Szabó István, Szakács Imre, Varga Attila, Várna Levente, Veron András lesz jelen a kongresszuson.
Szatmárnémetiből pedig Barta Zoltán, Draveczky Károly, Fógel László, Magyar Lóránd, Stier Péter, Szőcs Péter érkezik küldöttként, míg Nagykárolyból: Keizer Lajos, Poósz Szabolcs és Visnyai Csaba.

A megyei szervezet részéről Schlakter Ferenc Kálmándról, Găman Mihály Pusztadarócról, Dobos István Mikoláról, Geréb Miklós Ákosról, Fekete Bertalan Alsószoporról, Incze Lajos Halmiből, Koczan Levente Túrterebesről, Papp Tibor Érendréd, Domokos Alexandru Nagykolcsról, Juhász Lajos Vetésről, Oláh Szabolcs Aranyosmedgyesről, Tóga István Tasnádról lesz jelen.

A Szatmári Megyei Ifjúsági Tanácsot Nagy Szabolcs, Martin Kinga és Kovács Jácint képviseli majd. Az ülés 11 órakor kezdődik majd, Markó Béla leköszönő elnök beszédével.


Szatmárt 39-en képviselik majd
Szatmárt 39-en képviselik majd


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: